human rights watch

söndag 10 januari 2016

Turkish fascist regime threatened the Kurdish people should treat the Kurds, Turkey can make massacre against the Kurdish people just like Turkey made genocide against the Armenian people



Turkish fascist regime threatened the Kurdish people should treat the Kurds, Turkey can make massacre against the Kurdish people just like Turkey made genocide against the Armenian people
BAŞKAN SÖZLÜ, ERMENİLERİ HATIRLATIP KÜRTLERİ UYARDI
Yayınlanma Tarihi: 05.01.2016 12:55
IHA
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Osmanlı Dönemi’nde Ermenilerin emperyalist güçler tarafından kullanıldığını ancak mücadele sonunda ağır bedeller ödeyip, tehcir edilerek yaşadıkları yurdu kaybettiklerini söylyerek, "PKK ve onun siyasi uzantısı, 1914-15 yılında Ermeniler ile Türk milletine karşı yapılmak istenen neyse bugün aynısını kardeşlerimizi kullanarak ifa etmeye çalışmaktadırlar. Bugün de Ermenilerin yerine bu topraklarda yine kardeşlerimizi kışkırtmak istiyorlar. Hiç kimse endişe etmesin ki bu mücadeleden de milletimiz tek yürek olarak galip çıkmasını bilecektir" dedi.

Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü kapsamında tören düzenlendi. Kent protokolü tarafından Atatürk Parkı’nda yer alan Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından kurtuluş etkinlikleri, yağışlar nedeniyle Adnan Menderes Spor Salonu’nda devam etti.
Törende konuşan MHP’li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Osmanlı’nın işgal altındaki durumundan ve Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarının Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduğu süreçteki zorlukları anlattı.
Adana’nın da işgal altında olduğunu hatırlatan Hüseyin Sözlü, "Sanılmasın cumhuriyeti kurduk, bağımsızlık mücadelesi verdik, bu topraklarda çok rahatız. Hiç öyle değil. İşi sömürgecilik olan, halkına yaşattığı refahı mazlum milletlerin kanını sömürerek sağlayan Fransızlar, Adana’da kendilerine o dönem yeni işbirlikçileri bulmuştur. Bunlar o dönem için Ermenilerdir. Ermeniler de Avrupa’nın, Amerika’nın kandırdığı ve mahvettiği milletlerden biridir. Osmanlıyı yıkmak noktasında onun gayrimüslim tebası olan Ermenileri bu Anadolu’da ve Türkiye’nin her tarafında olduğu gibi Adana’da da yumuşak başlı olarak görmüşler ve onlara bağımsız devlet vaadetmişler ve sonu tehcirle sonlanan Ermeni mezalimini biz Adana’da yaşadık. Şahsen babasının dedesi yani babaannesinin babası 1915 olaylarında Ermeniler tarafından başı gövdesinden ayrılarak katledilmiş ve bu mezalimi yaşamış bir ailenin evladıyım" diye konuştu.
"BİZ DEVLET, ONLAR YURTLARINI KAYBETTİ"
Ermeniler’in istismarcıların oyununa geldiğini ve yıllardır Anadolu’da beraber yaşadığı Türk milletini hançerlediğini savunan Hüseyin Sözlü, "Osmanlıyı yıkmak noktasında işbirlikçiliği yapan Ermeniler ne yazık ki kendi vatanlarını, yaşadıkları toprakları kaybedip başka yerlere gitmişler ve ağır bedel ödemişler. Biz büyük bir devleti kaybetmişizdir ama onlar yaşadıkları yurdu kaybetmiştir" dedi.
"Bugün de Ermenilerin yerine bu topraklarda yine kardeşlerimizi kışkırtmak istiyorlar" diyen Başkan Sözlü, şöyle devam etti:
"Belki kardeşlerimiz bu oyuna gelmeyecek ama bilinmeli ki PKK ve onun siyasi uzantısı 1914-15 yılında Ermenilerle, Türk milletine karşı yapılmak istenen neyse bugün aynısını kardeşlerimizi kullanarak ifa etmeye çalışmaktadırlar. Milletimiz bu oyuna gelmemelidir. Kardeşlerimiz bu oyuna gelmemelidir. PKK ve onun siyasi uzantısı buna gelecekse elbette devlet olarak, millet olarak mücadele etmesini biliriz ve hiç kimse endişe etmesin ki bu mücadeleden de milletimiz tek yürek olarak galip çıkmasını bilecektir."
Sözlü’nün konuşmasının ardından bisiklet sporcuları tarafından Adana Valisi Mustafa Büyük’e Türk Bayrağı takdim edildi.
Kutlama etkinlikleri daha sonra şiir okunması, halk oyunları gösterileri devam etti.
Haberin diğer fotoğrafları için tıklayınız

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar