human rights watch

söndag 14 april 2013

tack så mycket bästa hanna Gaban


tack så mycket bästa hanna Gaban
Det finns inte dag som kvinnor i kurdistan bli inte dödas??
HANNA GADBAN OM SOCIALDEMOKRATIN
Som invandrarkvinna från Mellanöstern med en muslimsk bakgrund är jag oerhört orolig över att tvingas genomlida en ny diktatur i det här landet. Jag är oerhört orolig över att det intoleranta tänkandet och den inskränkta kvinnosynen kommer att bli allt vanligare i och med att sådana extremister involveras bland landets framträdande beslutfattare. Jag är uppriktigt bekymrad över att Sverige, med sådana fanatiker i Riksdagen, i framtiden kan komma att tillämpa en Sharialag för muslimer, i det mångkulturellas namn. Jag är orolig över att invandrarkvinnor med muslimsk bakgrund kan omvandlas till slavar hos de manliga makthavarna som använder sig av enmansrätten att ha fyra fruar. Jag är verkligen oroad över att våra barn ska gå vilse mellan dessa omänskliga världar. Ja, min oro växer med dagens ohyggliga, trångsynta politik som av en okänd anledning tenderar att framhäva den extremkonservativa manliga dominansen på invandrarkvinnornas bekostnad!



Socialdemokraterna vänder ryggen mot oss invandrarkvinnor genom att välja in en fanatiker

Något är riktigt fel när socialdemokraterna väljer en representant vars värderingar inte associeras med varken den sociala eller demokratiska andan som partiet företräder. Ja, något är riktigt fel när nutida svensk politik enbart handlar om ”röstmaximering”oavsett vilka extremkonservativa organisationer dessa röster tillhör! Vad är det för ett missvisande och smutsigt politiskt spel som pågår egentligen?
I det ”mångkulturella Sverige” verkar det vara någonting tilldragande med att en islamist utses till en framträdande representant för ett parti. En fascinerande inställning med ett tolerant tänkande, kan man tycka. Men dörrarna verkar inte vara lika öppna för invandrarkvinnor som kämpar för att upprätthålla sina rättigheter i samhället och inte heller tycks det vara enkelt att föra in en oproblematisk politisk debatt kring våra frågor. Är det en slump att ”mångkulturalismen” enbart inkluderar manliga inskränkta muslimska fanatiker och exkluderar kvinnliga liberala feministiska muslimer?
I många år har Nalin Pekgul kämpat för att tillrättavisa det ökande fundamentalistiska tänkandet och dess inverkan i förorter. I många år har hon förgäves skrivit artiklar, debatterat och arrangerat seminarier, men resultatet blev att hon valdes bort av sina partikamrater. Parallellt har även många andra medsystrar kämpat för att motverka hederskulturen som dominerar i patriarkala familjer, men än idag har de inte fått nämnvärt stöd varken av politiker eller av samhället i stort. Med en kort genomgång av den politiska utvecklingen i Sverige så kan man lätt ta fasta på det faktum att samtidigt som dessa hederliga kvinnor väljs bort så anammar politikerna de manliga extremfanatikerna. Waberi sitter fortfarande kvar i Riksdagen och får oavkortat allt stöd av sina partikamrater, trots att han vill tillämpa en talibansktvärsamhällsmodell i Sverige, vilken befäster segregationen, i det mångkulturellas namn.  Infiltreringen går ännu längre, och denna gång med hjälp av Sveriges största parti, socialdemokraterna.
Jag uppehåller mig vid Anna Ardins inlägg(http://annaardin.wordpress.com/2013/04/09/omar-mustafa-ar-en-av-de-skarpaste-antirasister-jag-kanner) i vilket hon försöker oskyldiggöra sin kära partikamrat genom att påstå att Omar Mustafa är en ”äkta antirasist. En intressant definition av en alltför mångfacetterad term. Anna Ardin vill uppenbarligen leka med ord och termer men misslyckas stort med att låta det vackra skimrande ordet ”antirasist” dölja den hemska, vidriga och skrämmande sanningen. Hur kan man vara ”antirasist” och samtidigt antisemit, homofob och kvinnoföraktare? Skrämmande nog att det finns en socialdemokratisk politiker som för ett sådant resonemang. Därutöver uttrycker hon sin glädje över valet av Omar Mustafa till partistyrelsen genom att säga:- ”Att det äntligen börjar finnas utrymme för praktiserande muslimer på ledande positioner i det här landet”. Anna Ardin! Hur gynnar en praktiserande muslim ditt parti och det här landet? För Omar Mustafa gynnar varken mig eller mina medsystrar som kämpar för att få samma rättigheter i Sverige som svenska kvinnor har och slippa att leva i skuggan av hedersförtrycket.Enligt din kära kamrat, Omar Mustafa, får muslimska kvinnor inte leva efter västerländska normer och inte heller inleda kärleksrelationer utanför äktenskapet. Är socialdemokraternas ideologi att motverka denna grundläggande mänskliga rättighet som ger individen rätt att bestämma över sitt eget liv och sin egen kropp?
Jag följer debatten kring Omar Mustafa med en tärande ilska inombords. Tydligen så har han bjudit in antisemitiska förespråkare från arabländer och påstår att detta bygger på intentionen att upprätta en dialog med dessa, dock hävdar han att han inte delar deras världsbild.Utifrån detta perspektiv ter det sig som om Omar Mustafa även kan tänka sig att frambringa ”en dialog” med SD. Eller innefattar hans toleranta gränser och ”dialogprojekt” enbart antisemiterna, kvinnoföraktarna och homofoberna? Hur trovärdig kan Omar Mustafas vara i betraktarens ögon när han å ena sidan tar avstånd från de främlingsfientliga, som antirasist, och å andra sidan tenderar att själv sända ut sådana signaler!
Som invandrarkvinna från Mellanöstern med en muslimsk bakgrund är jag oerhört orolig över att tvingas genomlida en ny diktatur i det här landet. Jag är oerhört orolig över att det intoleranta tänkandet och den inskränkta kvinnosynen kommer att bli allt vanligare i och med att sådana extremister involveras bland landets framträdande beslutfattare. Jag är uppriktigt bekymrad över att Sverige, med sådana fanatiker i Riksdagen, i framtiden kan komma att tillämpa en Sharialag för muslimer, i det mångkulturellas namn. Jag är orolig över att invandrarkvinnor med muslimsk bakgrund kan omvandlas till slavar hos de manliga makthavarna som använder sig av enmansrätten att ha fyra fruar. Jag är verkligen oroad över att våra barn ska gå vilse mellan dessa omänskliga världar. Ja, min oro växer med dagens ohyggliga, trångsynta politik som av en okänd anledning tenderar att framhäva den extremkonservativa manliga dominansen på invandrarkvinnornas bekostnad!
Det är läge att Socialdemokraterna omgående tar avstånd från de mörka krafterna och den dogmatiska inställningen som partiet hittills har visat, annars kommer denna tendens att försvaga medborgarnas förtroende för partiet. Det är även läge för Omar Mustafa att själv inse att hans världsbild inte inbegriper en socialdemokratisk värdegrund. Detta innebär att Mustafa bör fatta sitt livs viktigaste beslut, att antingen vara en politiker i ett parti som gör anspråk på jämställdhet, eller som islamist.
Omar Mustafa, du kan inte representera två oförenliga sidor samtidigt, fatta ett beslut på egen hand och vänta inte på ”Guds vilja”
http://www.newsmill.se/node/50189

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar