human rights watch

tisdag 21 maj 2013

Stoppa droger och fånga alla som säljer skiten utvisa alla invandrare som håller på med och säljer droger


Stoppa droger och fånga alla som säljer skiten  utvisa alla invandrare som håller på med och säljer droger , också hårda straff för brottslingar och kriminella.
--------------------
Kampen mot knark fortsätter. Från vänster: Magnus Wallgren, samordnare, Johanna Larsson(M), ordförande i arbetsmarknads- och socialnämnden, Peter Olsson, polisen, Claes Nordsäter, Nöjesfabriken, Christer Malmer, O'learys, Susanne Brattström, Koriander, Patrik Westén, Glada Ankan, Louise Hidén, Jaguar, Fredrik Olsson, Valfrids/Pace och Helena Grehk, Nöjesfabriken. Tempel, Harrys och Pitchers deltar också i projektet. FOTO: ANDERS HANSON
Krogarna vill få bort knarket
KARLSTAD: Kampanj under helgen


Förra året fick knarket fingret i en kampanj.
Nu fortsätter ett gäng Karlstadskrogar kampen mot narkotika.
– Det är ett ständigt arbete som inte får ta slut, säger Claes Nordsäter, platschef på Nöjesfabriken.
Publicerad: I går: 21:51 | Uppdaterad: I dag: 06:58

1
Hjälp?

De här skyltarna kommer att möta krogbesökare under helgen.
FOTO: ANDERS HANSON [Förstora] 
Projektet Krogar mot knark har funnits i några år. Det pågår runt om i landet och handlar om att få bort drogerna från krogen och försvåra användandet.
Och arbetet behövs.
– Det finns en helt annan tillgänglighet på narkotika nu och en liberalare syn bland unga. Så ser det ut i varenda stad. Det är ett samhällsproblem, säger Magnus Wallgren, nationell och lokal samordnare för projektet Krogar mot knark.
Många kampanjer
Krogar mot knark har flera uppmärksammade kampanjer i ryggen. Förra året fick knarket fingret.
Kampanjen som börjar nu till helgen handlar om att välkomna alla utom ”Affe, Brasse och Maja” – alla benämningar på olika sorters narkotika.
Hela 475 svenska krogar deltar, tio av dem finns i Karlstad. Och de ser positivt på samarbetet.
– Det är ett ständigt arbete som inte får ta slut, säger Claes Nordsäter, platschef på Nöjesfabriken.
– Vi lär oss hela tiden av varandra. Och ju mer vi pratar om det och lyfter frågan ju mer vet gästerna att det inte är okej. Vi vill motverka knark på krogen och gå ett steg längre och motverka knark överhuvudtaget.
Den nya kampanjen kommer att synas både på krogarna och på deras facebooksidor, där den kompletteras med en tävling.
Året runt
Vid sidan av kampanjerna pågår arbetet året runt, bland annat med utbildning av krogarnas personal. Man jobbar också för att göra det svårare för gäster att gömma knark inne på krogen.
Polisen är ett stöd i projektet.
– Vi ger utbildning och råd, till exempel på hur man kan utforma toaletter och belysning. Vi gör också våra insatser löpande, där vi jobbar med civilklädd personal som går runt på krogarna, säger Peter Olsson, chef vid polisens ordningssektion.

http://nwt.se/karlstad/article1311714.ece?fb_action_ids=543536342351972&fb_action_types=og.recommends&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=288381481237582

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar